Sandra Bullock és Jeff Bridges Oscar-díjas lett

2010. március 7-én, vasárnap késő este a Los Angeles-i Kodak Színházban 82. alkalommal rendezték meg az Oscar-díjak átadási ünnepségét. A több órás est házigazdái az Egyszerűen bonyolult (It’s Complicated) című film két férfi főszereplője: Steve Martin és Alec Baldwin remek színész, humoristák voltak.

Steve Martin és Alec Baldwin a 82. Oscar-díjátadó házigazdái a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én

A legjobb animációs film és a legjobb filmzene díját a Fel (Up) című alkotás nyerte el, a legjobb smink elismerésével a Star Trek, a legjobb betédtaléval pedig a Crazy Heart távozhatott az év eseményéről. A legjobb kosztüm díjával pedig Az ifjú Viktória királynő (The Young Victoria) című történelmi alkotás térhetett haza. Sokak meglepetésére a legjobb idegen nyelvű filmek mezőnyében Michael Hanake német rendező A fehér szalag (Das weisse Band) című filmjével alul maradt, helyette Argentína kapta a filmvilág legrangosabbb díját.

Azok akik figyelemmel követték az idei filmes díjakat, azoknak nem jelentett nagy meglepetést az Avatar és A bombák földjén (The Hurt Locker) című filmek párharca, amiből Kathyrin Bigelow került ki győztesként, ugyanis az 59 (!) éves rendezőnő alkotása vihette haza a legjobb filmnek járó aranyszobrocskát, valamint a legjobb rendezésért járó elismerést, így a női filmesek közül elsőként Ő nyerte el a legjobb rendező díját az Oscar-díjak történetében és és alaposan földbe döngölte volt férjét, James Cameront, aki annak idején fűvel-fával megcsalta.

Kathryn Bigelow köszönetet mond kezében a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó díjjal az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én

A sokak szerint (köztük vagyok én is) erősen túldíjazott A bombák földjén az eddigi legalacsonyabb összbevétellel (világszerte összesen 21 millió dollárt kapart össze) rendelkező Oscar-díjas film, amely éppen a világ eddigi legsikeresebb filmjét, az Avatar-t kényszerítette térdre, melynek 2,6 (Jézusom, mekkora szám!…) milliárdos az eddigi összbevétele. Az Avatar egyébként a kilenc jelölséből mindössze hármat váltott díjra, még James Cameron ex-feleségének, A bombák földjén című alkotása hat darab Oscar-díjjal távozhatott.

A legjobb rendező kategóriájában Oscar-díjra jelölt Kathryn Bigelow és egykori férje, James Cameron egymás mögött ül a az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én

A legjobb női mellékszereplő Oscar-díját számomra érthetetlen okokból az afro-amerikai és enyhén túlsúlyos Mo’Nique kapta a Precious című filmért, még a férfiaknál is minden a papírforma szerint alakult: Penelopé Cruz a Becstelen brigantykban felejtehettlen alakítást nyújtó osztrák Christoph Waltznak adta át az elismerést, aki korábban csak egy egyszerű tévészínész volt.

Christoph Waltz osztrák színész kezében a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjával és a díj átadója, Penelopé Cruz Oscar-díjas spanyol színésznő az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én

A legjobb férfi főszereplő a zseniális Jeff Bridges lett, aki a Crazy Heart című filmben egy lecsúszott, alkoholista country énekest alakít. A hatvan esztendős színésznek ez volt az ötödik jelölése.

Jeff Bridges a Crazy Heart-ban nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjával az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én

A legjobb női főszereplő díját Sandra Bullock vihette haza, aki a Szív bajnokai (The Blind Side) című alkotásban nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. “Tényleg megérdemeltem ezt vagy csak bejött a kifárasztó-taktikám?” – kérdezte a színésznő, aki a beszéde végén már elsírta magát. Az este egyik házigazdája, Steve Martin így beszélt Bullockról: “Ki ne szeretné Sandra Bullockot? Lehet, hogy ma este még kiderül.” Bullock egyébként egy nappal a díjkiosztó előtt kapta meg a legrosszabbb színésznőnek járó Arany Málna-díjat, másnap pedig már Oscar-díjjal térhetett haza. Ilyen még soha nem fordult elő, hogy ugyanaz a színész vagy színésznő ugyanabban az évben az Arany Málnát és az Oscart is megkapta volna.

Sandra Bullock A szív bajnokai (The Blind Side) címűfilmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjával az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én

A gálán díjat adott át többek között Kate Winslet, Miley Cyrus, Sandra Bullock, Jeff Bridges, Quentin Tarantino, Robert Pattinson, Kristen Stewart, Charlize Theron, Barbara Streisand, Robert Downey Jr., Pedro Almodóvar, Penelopé Cruz, Cameron Diaz, Zack Efron, Tom Hanks, Jennifer Lopez, Demi Moore, Sarah Jessica Parker, Sean Penn,Zoe Saldana, Ben Stiller, John Travolta és Robin Williams is.

Miley Cyrus 16 éves amerikai színész-énekesnő, díjátadó az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én

Az Oscar-díjátadáson viszont nem jelent meg sem a Londonban forgató Clint Eastwood, sem Angelina Jolie és Brad Pitt, valamint Johnny Depp, akik Velencében filmeznek.

Zoe Saldana amerikai színésznő, díjátadó az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én. Saldana a női főszereplője James Cameron Avatar című 9 Oscar-díjra jelölt és Arany Glóbusz-díjat nyert filmjének

Az Oscaron egyértelműen a legtöbb cicit Hilary Swank amerikai színésznő mutatta, aki 35 éves kora ellenére már kétszer nyerte el az Oscar-díjat. Legutóbb 2005-ben a Clint Eastwood rendezte Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby) című alkotásban nyújtott alakításáért.

Hilary Swank kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én. A gálán a színésznő viselte a legmerészebb ruhát.

Az est legjobban öltözött hírességének is Sandra Bullockot kiáltották ki, de Penelopé Cruz, Zoe Saldana, Charlize Theron, Helen Mirren, Meryl Streep, Cameron Diaz, Kelly Brook, és Diane Kruger is elképesztő ruhakölteményekben jelent meg.

Diane Kruger német színésznő az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én. Kruger játssza a Quentin Tarantino rendezte 8 Oscar-díjra jelölt Becstelen brigantyk című filmjének a főszerepét.

Az idei Oscar-gála sokak szerint jóval unalmasabb volt az előzőknél, és egyetlen egy magyar televíziós csatorna sem közvetítette, mégis világszerte több millióan követték a tévében és az interneten. 5 éve nem nézte ennyi amerikai az Oscar-díj átadó gálát, mint idén, ugyanis most 41,5 millió kíváncsi ember figyelte az eseményt tévéképernyő előtt az amerikai ABC műsorán. Az idei Oscaron Kathryn Bigelow és Sandra Bullock is történelmet írt, de számomra a legnagyobb öröm mégis az, hogy az egyik legkedvesebb színésznőm, Sandy végre felkerült a feledhetetlen Hollywood-i sztárok listájára.

Sandra Bullock amerikai és Helen Mirren brit színésznők az Oscar-díjak 82. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Kodak Színházban 2010. március 7-én. A gálán a legjobb női alakítás díját Sandra Bullock kapta, ezzel maga mögé utasítva Mirrent is, aki 2006-bn A királynő (The Queen) című filmért nyert Oscart.

9 hozzászólás to “Sandra Bullock és Jeff Bridges Oscar-díjas lett”

  1. re Says:

    Nagyon tetszik az írás, a képek nagyon jók, a győzteseknek pedig nagyon grtaulálok! 🙂

  2. meszarosmarton Says:

    Köszi 😀 Én is örülök nekik, mindenki nagyon szép volt. 🙂

  3. kelemenmarc Says:

    Elvagy 🙂

    Szép cikk ez is, Penélope ruhája nem tetszett, de meg vagyok lepődve a nézettségen, tavaly fényévekkel jobb volt a gála.

    Amúgy meg nem értmem mit nem értesz Mo’Nique győzelmén – szerintem fenomenális volt, bár nekem eddig talán (jelenleg, lehet, hogy tíz perc múlva már nem), Betty White uralja a női mellékszereplők kategóriáját.

    Sandy végre Oscar díjas színésznő, gondoltad volna tavaly márciusban, gondoltad volna? 🙂 🙂 🙂

  4. meszarosmarton Says:

    Ja 😀 Még novemberben se gondoltam volna a Golden Globe-ot se, hát még az Oscart 😀 BAFTA-ra miért nem jelölték?! Jövőre még jelölhetik? A Blind Sideot nálunk nem mutatják be?

  5. kelemenmarc Says:

    Töltsd le! Én már láttam és jó volt.

    BAFTÁ-ra azért nem jelölték, mert addigra nem mutatták be Angilába a filmet. Jövőre még jelölhetik, bár kélem, hogy fogják ,mert tavaly Hathawayel is ez volt, és ő róla is elfeledkeztek.

  6. meszarosmarton Says:

    Oké, de a mozik nem fogják játszani?
    A BAFTA-val kapcsolatban azért mégis más, hogy Sandra meg is kapta az Oscart az alakításért.

  7. kelemenmarc Says:

    Biztos fogják, ha meg nem, akkor majd DVD-n lesz kiadva a film.

  8. meszarosmarton Says:

    Nézd Marci én ezt találtam: http://www.dvdextra.hu/news.asp?KOD=90907472211986542475019541 🙂

  9. mr. viasz Says:

    Egyik színész sem érdemelte meg a díjat Waltzon kívűl. Streepet kéne díjjazni, már nagyon unhatja hogy tizenvalahasnadszorra se kapja meg azt a szerencsételn szobrot újra.

Hozzászólás